23 Kasım 2011 Çarşamba

HASANPAŞA KÖFTESİ

MALZEMELER:
500 gr köftelik kıyma
4 dilim bayat ekmekiçi
1 yumurta
1 soğan rendesi
1 çay kaşığı karbonat
tuz,karabiber,köfte baharatı.
PÜRESİ İÇİN:
2 orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
az tuz.
SOSU İÇİN:
4 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı kaynar su.
YAPILIŞI:
Köfteyi yoğurup püresini hazırlıyoruz.Haşlanmış patetesi rendeliyoruz.Tereyağını ve sütü ekleyip pişiriyoruz.Blenderla çırpıyoruz.Sos için tencerede yağı kızdırıp püreyi ve salçayı ekleyip kavuruyoruz.Sonra suyu ilave ediyoruz.Fırın tepsisine köfteleri dizip salçalı sosu döküyoruz.200 derece fırında köfteler kızarana dek pişiriyoruz.Fırından çıkınca krema poşetiyle püreyi köftelerin üzerine sıkıyoruz.Süslemek için en üste ketçap sıkıyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

HobiCoffee dedi ki...

ellerinize sağlık,nefis görünüyor :)

birdutmasali dedi ki...

ne güzel bir yemektir,
ne zarif, ne yenilesi :))
elinize sağlık....

birtutamkekik dedi ki...

ellerine sağlık canım:)
he hoş bir lezzet bu böyle:)izliyorum sayfanı hemen..
sevgilerimle..:)

Hatice dedi ki...

çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler...

sare dedi ki...

Hasanpaşa köftesi bir harika görünüyor. Biraz oyalar ama değer, ellerinize sağlık.
Yukarıdaki sofradaki lezzetler süper göz alıcı, kısır yapmak gerekecek gibi:)) afiyet olsun.
Sevgilerimle...