16 Ekim 2011 Pazar

TUTMAÇ

MALZEMELER
3 yufka
250 gr kıyma
1 soğan
7-8 dal maydonoz
tuz,karabiber
kızartmak için sıvı yağ
et suyu ya da etsuyu tablet
Üzeri için
1/2kg yoğurt
4 diş sarımsak
tuz,pulbiber,sıvıyağ.
YAPILIŞI
Soğan doğranır ve az yağda kıymayla kavrulur.Maydonoz,tuz ve karabiber ilave edilir.Yufkalar üst üste konulup 3 cm eninde muska böreği gibi kesilir.Her yufkanın ucuna harçtan konulup muska şeklinde sarılır.Sıvıyağda kızartılır.Ayrı bir yerde et suyu hazırlanır.Börekler et suyuna batırılıp çıkarılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli yağ gezdirilerek servis yapılır.Bu tarifi öğrendiğim İSMEK pasta ve bisküvi kursu hocamız Serpil Gürcan'a teşekkürü borç bilirim.

Hiç yorum yok: