30 Ekim 2011 Pazar

TANG'Lİ PASTA


MALZEMELER
Üzeri için
1 paket şeftalili tang(toz içecek)
5 çay bardağı su
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı şeker
1 tane şeftali.
Muhallebisi için
5 çay bardağı süt
1 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya.
1 paket pötibör bisküvi
YAPILIŞI
Baton kalıbı ıslatıyoruz ve şeftaliyi soyup dilimliyoruz.Kalıbın altına diziyoruz.Şeker,mısır nişastası,su ve tangi karıştırıp pişiriyoruz.Şeftalinin üzerine döküyoruz.Muhallebisini de pişirdikten sonra bir sıra bisküvi üzerine muhallebi döküyoruz.Bisküviler bitene kadar devam ediyoruz.Soğuduktan sonra bir saat kadar buzlukta bekletiyoruz.Servis yaparken ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: