9 Ekim 2011 Pazar

PEYNİRLİ KÜLAHLAR



MALZEMELER
250gr tereyağı
1yumurta sarısı,
3 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay kaşığı tuz,
kabartma tozu,
4 su bardağı kadar un.
İÇ HARCI
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir,
1 yumurta akı,
yarım çay bardağı süt,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
dereotu,maydanoz.
Üzeri için
1yumurta sarısı ve susam.
YAPILIŞI
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.Yoğrulduktan sonra 20 dk.dinlendirilecek.Merdane yardımıyla yarım cm.kalınlığında açılır.7-8cm.'lik karelere kesilir ve ortasına peynirli harç konulup ,iki köşesindenkatlayarak külah şekli verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: