23 Ekim 2011 Pazar

MERCİMEKLİ KÖFTE



MALZEMELER
500gr kırmızı mercimek
250gr ince bulgur
50gr sana margarin
1 çay bardağı sıvı yağ,1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 demet maydonoz
1 limon suyu
1 çay kaşığı kimyon,tuz ve kırmızı pulbiber.
YAPILIŞI
Mercimeği yıkayıp üstünü iki parmak su geçecek şekilde ocağa koyuyoruz.Suyunu çekince ocağın altını kapatıp bulguru ve margarini ekliyoruz.Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyup soğanları kavuruyoruz ve salçayı ekliyoruz.Tüm malzemeler katılıp yoğrulur.En son maydonozları ince ince doğrayıp ekliyoruz.Şekil verip göbek salatayla ya da marulla servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: