9 Ekim 2011 Pazar

KÖZLENMİŞ PATLICANLI MİLFÖY

MALZEMELER
1 kg milföy
3-4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 adet sivribiber
maydonoz,1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı tatlı tozbiber.
Üzeri için
1 yumurta sarısı ve çörek otu.
YAPILIŞI
Patlıcanlar çatalla delinip fırında közlenir.Kabukları soyulur.Küp küp doğranır.Tavada soğan yağ ile kavrulur.Sivribiber ve patlıcanlar eklenir.Ocaktan alındıktan sonra sarımsak limon suyu maydonoz ve baharatlar eklenir.Milföyler merdaneyle kare şekilde açılır.İçlerine bir kaşık harçtan konulup bohça


şeklinde katlanır.Yumurta sarısı sürülüp 180 derce fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: