28 Ocak 2012 Cumartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ

MALZEMELER
200gr tel kadayıf
100gr dövülmüş ceviziçi
100gr tereyağı
MUHALLEBİ İÇİN
1kg süt
1 paket krema
300gr toz şeker
300gr un
1 paket vanilya
Hepsini karıştırıp pişiriyoruz.
Alt tabanındaki çikolatalı sos için
350 gr bitter çikolata
50gr süt.
YAPILIŞI
Sütle çikolatayı kısık ateşte eritiyoruz.Büyük yuvarlak borcam tepsisine margarin sürüp çikolata sosunu döküyoruz.Dolapta dondurduktan sonra soğumuş muhallebisini döküyoruz.Üstü için tel kadayıfı bir gece buzlukta dondurduktan sonra ufalıyoruz.Tavada yağı eritip kadayıfı katıyoruz.Sürekli karıştırarak kavuruyoruz.Cevizi de ekleyip ocağı kapatıyoruz.Muhallebinin üzerini kadayıfla kaplıyoruz.Servis yaparken pekmezle tatlandırıyoruz.

Hiç yorum yok: