9 Ekim 2011 Pazar

GÜLLAÇ

Malzemeler:
1 paket güllaç,
1,5 lt süt,
1 kutu krema(200ml)
300gr şeker,
100gr hindistan cevizi,
200 gr kırılmış fındık,
gülsuyu(isteğe bağlı).
Süslemek için:Nar ve toz yeşil fıstık.
Yapılışı
Şeker ile süt ocakta kaynamadan indirilir içine krema katıp karıştırılır.Güllaç yapraklarının bir tanesi tepsiye konulup süt gezdirilir.Yarısına kadar her yaprakta tekrarlanır.Ortasına fındık,hindistan cevizi koyulur.Kalan yapraklar da üst üste dizilir.Kalan süt üstüne dökülür.Servis yaparken nar taneleri ve toz yeşil fıstık serpiştirilir. Afiyet olsun.

Güllü aş dan gelen güllaç Osmanlı Sarayına 1489 yılında girmiştir.

Hiç yorum yok: