30 Ekim 2011 Pazar

DİPLOMAT ÇORBASI

MALZEMELER
1 Tavuk butu ve yarım göğüs eti
2 orta boy patates
2 havuç
1 soğan
1 kereviz
4-5 salatalık turşusu
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı su
3 su bardağı tavuk suyu,tuz.
Terbiyesi için:1 su bardağı turşu suyu,
2 yumurta sarısı çırpılır ve azar azar ilave edilir.
YAPILIŞI
Tavuk etini haşlayıp didiyoruz suyunu süzüp kenarda soğutuyoruz.Soğanı yemeklik doğrayıp yağda çeviriyoruz.Daha sonra unu ekleyip kavuruyoruz.Suyu ve tavuk suyunu(soğuk olacak)ilave edip çırpıyoruz.Kaynayınca sebzeleri ve turşuyu küp küp kesip ilave ediyoruz.Sebzeler pişince tavuk etini ilave ediyoruz.Ayrı bir yerde turşu suyuyla yumurta sarısını çırpıp azar azar ilve ediyoruz.Bir taşım kaynattıktan sonra afiyetle içiyoruz.Buradan İSMEK pasta kursu hocam Serpil Gürcan'ı bize verdiği emeklerden dolayı anmak isterim.



.

2 yorum:

nilay dedi ki...

Turşu suyu ile terbiye hiç bilmediğim bir şey. teşekkür ederim . ellerine sağlık
Sevgiler

NarincE dedi ki...

Görünüşü çok güzel, adı niye diplomat omuş ki? Ağır davetlerde de sunulabilecek bir çorba hani, ellerinize sağlık.