28 Ocak 2012 Cumartesi

BUZLUK BÖREĞİ


MALZEMELER
3 yufka,
3 ota boy patates,
125 gr tereyağı,
2 su bardağı süt,
100gr ufalanmış beyaz peynir ,
100gr rende kaşar peyniri,
1 yumurta sarısı az sıvıyağla karıştırılıp üzerine sürülecek.
YAPILIŞI
Patatesler soyulup haşlandıktan sonra tereyağla birlikte ezilecek.İçerisine süt ilave edilip boza kıvamında pişirilecek.Ocaktan alındıktan sonra peynirler ilave edilecek.Yufkanın her katına bu karışımdan sürüp yanları içine alıp baton pasta yapar gibi sararak katlıyoruz.12 parça kesiyoruz.Buzluk tepsisine ayrı ayrı alıp yerleştiriyoruz.Araya yağlı kağıt koyarsanız yapışmasını önlersiniz.Bir gece dolapta beklettikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz pul biber de serpebilirsinz 200 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.Üzerleri kızara dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: