23 Ekim 2011 Pazar

ATAKÖY BAKLAVASI

MALZEMELER
200 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
alacağı kadar un
İçine
 300gr dövülmüş ceviz
Şerbeti için
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
az limon suyu
Yapılışı
Hamuru yoğurup 4 parmak genişliğinde dikdörtgen bir hamur açıyoruz.Ortasına cevizi koyup kenarları tepede birleştirin.Bıçak yardımıyla verev kesiyoruz.Tepsiyi yağlamadan diziyoruz.180 derecede pişiriyoruz.Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.Afiyet olsun.

3 yorum:

Ahu dedi ki...

Çok değişik bir tatlı. Elinize sağlık :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Güzel görünüyor, buna benzer tatlılar yapıyorum ama şerbet dökmeden. Şerbetli de denemek lazım.
ellerine sağlık

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

ooo nefis birşey bu. hep mi baklava yiyeceğiz biraz da bunlardan yapalım :) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler