16 Ekim 2011 Pazar

ARMUT TATLISI

MALZEMELER
Muhallebisi için
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
30 gr un
30 gr nişasta
40 gr pirinç unu
1 vanilya
1 armut rendesi.
Tatlısı için
1,5 kg armut(sert olsun)
1 su bardağı şeker
4 tane karanfil
1 su bardağı su
200 gr bitter çikolata.
YAPILIŞI
Önce armutlar soyulur ve ortadan ikiye bölünür.Çekirdekleri temizlenir.Geniş bir tencereye iç tarafları altta kalacak şekilde dizilir.Su,şeker ve karanfiller eklenir ve pişmeye bırakılır.Muhallebi için yumurta sarısı,şeker,un,nişasta ve pirinç ununu karıştırın.Sütü azar azar ilave ederek karıştırıyoruz.Pişmesine yakın bir armut rendesi ve vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.Cam tepsiye muhallebiyi döküp üzerine pişen armutları diziyoruz.Çikolatayı benmari usulü eritip armutların üzerine gezdiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: